Ons nieuwe huis in Berkel en Rodenrijs

Tekeningen keuken

1 april 2008

We hebben nu voorlopig geen internetverbinding, toch kort nieuws: we hebben de technische tekeningen van de keuken gekregen. Kijk hier naar de tekeningen.

VERKOCHT!!!

donderdag 6 december

HET HUIS IS VERKOCHT!! We hebben afgesproken om eind februari het huis op te leveren. In de tussentijd zullen we iets gaan huren. Dit is wel een lekker gevoel. We kunnen nu verder met ons nieuwe huis!

We hebben een bod!!!

woensdag 5 december

De tweede bezichting is bijzonder goed verlopen, we hebben zelfs een bod gekregen! Het is nog een reŽel bod ook. We hebben nog een tegenbod gedaan, de keuze is eind januari of eind februari het huis opleveren.

Meer bezichtigingen

donderdag 29 november

Ondanks dat dit blijkbaar een periode is dat er minder interesse wordt getoond volgens onze makelaar, blijven we steeds gebeld worden voor bezichtingen. De nieuwigheid gaat er wel van af, dus we hebben ze niet meer op de site gezet. We hebben nu wel een tweede bezichtiging van iemand die eerder is komen kijken. Dat klinkt weer eens positief.

Interesse is er wel...

donderdag 22 november

Vandaag krijgen we weer kijkers, ook heeft Trudy net gebeld om door te geven dat we a.s. maandag ook weer kijkers krijgen. Gelukkig wordt ons huis toch nog goed bezocht, nu maar hopen dat er straks een koper uit gaat komen.

Geen geld

vrijdag 16 november

We zouden morgen een bezichtiging hebben, maar helaas zijn deze mensen er achter gekomen dat ze de financiering niet rond kunnen krijgen. Jammer voor ons, maar het is niet anders.

Nieuwe ronde...

vrijdag 2 november

Afgelopen week is ons huis weer opnieuw bij funda aangemeld, we hebben nu weer 3 bezichtigingen gepland staan. Was echt een goed idee om ons opnieuw aan te melden. We gaan nu genieten van een welverdiende vakantie.

We krijgen weer kijkers

donderdag 18 oktober

Yes, we zijn net weer gebeld door Trudy dat we a.s. zaterdag om 10.00 uur weer kijkers krijgen. Eťn stel die zijn komen kijken bij het open huis hebben laten weten nog steeds geÔnterresseerd te zijn, dus we blijven duimen en hopen dat er iets positiefs uit gaan komen. We zijn in ieder geval blij dat we a.s. zaterdag weer kijkers krijgen.

We hebben weer in ons nieuwe huis gestaan!

zondag 14 oktober

Vandaag was het mooi weer, echt weer om eens bij ons nieuwe huis te gaan kijken. We hadden van de Bam inmiddels al de factuur gekregen dat de voor- en achtergevel is geplaatst, dat wilde we wel eens gaan bekijken. Het ziet er echt super gaaf uit, en dan moet er nog een hoop gebeuren dus het wordt allemaal nog mooier. We hebben een rondje om ons huis gelopen en zijn ook even in het huis geweest. Doordat de zon scheen hebben we ook meteen gezien dat we lekker de hele dag de zon in onze tuin hebben, echt super.

Reacties op open huis

donderdag 11 oktober

We hebben inmiddels van 2 mensen die tijdens de open huis zijn geweest reactie ontvangen. Zij waren beide positief maar gaan waarschijnlijk nog wel verder kijken. Het blijft dus verschrikkelijk spannend en afwachten. We staan nu in ieder geval bij 3 mensen op het lijstje met een woning die ze wel willen kopen, we duimen nu dat 1 van deze mensen ook daadwerkelijk een bod gaan doen.

Open Huis succesvol

maandag 8 oktober

Meestal is een open huis niet erg succesvol, maar we hadden een mooie advertentie in de Almere Deze Week die Schouten Makelaars had geregeld die precies tussen allemaal andere advertenties voor dezelfde open huis-dag stond. En we hadden ontzettend lekker weer, mooi weer om eens een nieuw huis te zoeken. In totaal hebben we 4 bezichtigingen gehad. We zijn aardig positief gestemd daardoor. De bezichtiging die vooraf ging aan de open huis-dag was ook positief. Die mensen hebben aangegeven dat ze ons huis bovenaan de lijst hebben gezet. Omdat er zoveel te koop is, zullen ze niet direct een bod doen, maar we zijn blij dat anderen ons huis ook zo mooi vinden.

Het is ook leuk om eens zelf mensen rond te leiden, zodat je hoort wat men ervan vindt. Iedereen vindt ons huis vooral ruim. Dat is positief, maar nog niet positief genoeg voor een bod dus....

Weer kijkers!

maandag 24 september

Er is een afspraak gepland voor het bezichtigen van ons huis aanstaande zaterdag. Ze wilden het huis zien voordat het open huis er was. Klinkt veelbelovend, we blijven hopen dat het lukt, want alle kijkers tot nu toe hebben geen bod gedaan.a

Open Huis

maandag 17 september

We blijven actief! We hebben met de makelaar afgesproken dat we 6 oktober open huis houden voor geinteresseerden. Daarmee hopen we maar dat we ons huis telkens weer onder de aandacht kunnen brengen.

We krijgen weer kijkers

dinsdag 11 september

We zijn net door Trudy gebeld om te zeggen dat we donderdag om half 11 weer kijkers krijgen. Echt super, we hopen dat het in dit tempo doorgaat met de bezichtigingen en helemaal dat er nu toch echt tussen de kijkers een koper zit. Elke keer als we de foto's zien blijven we het huis echt super vinden, maar ja we zijn niet de enige die zijn huis te koop heeft staan in Almere. Maar we blijven positief er gaat zeker een koper komen.

We hebben in ons nieuwe huis gestaan

zondag 9 september

Vandaag zijn we eindelijk bij ons nieuwe huis gaan kijken, we hebben zelfs al in de woonkamer en in de garage gestaan. De bouw gaat echt al hard, aan het begin van de staat zitten de dakpannen zelfs al op de dakken. Momenteel ligt de bouw bij ons huis stil, ze zijn nu bezig met de eengezinswoningen. We hopen dat ze snel weer verder gaan bij ons huis. Het ziet er in ieder geval al wel heel leuk uit, het kan ons nu niet snel genoeg gaan.

Yes, we hebben weer kijkers

vrijdag 6 september

Gisteren zijn we gebeld, dat er vandaag om 10 uur kijkers komen. Gelukkig voor ons zijn ze ook daadwerkelijk gekomen. Ze vonden het huis mooi en ook de ruimte was perfect. Alleen vonden ze het jammer dat er geen oven in de keuken zit, kunnen we ze geen ongelijk ingeven vinden wij ook al vanaf het begin jammer. En de vloerbedekking vonden ze niet mooi, ook dit is volgens ons niet zo'n groot probleem. Ze gaan op dit moment nog meer woningen bekijken dus we blijven duimen.

Verkoopprijs aangepast

3 september 2007

Vandaag hebben we in overleg met Teddy (onze makelaar) de vraagprijs van ons huis aangepast. Hij staat nu voor Ä 199.500 te koop, we hopen dat we snel weer kijkers/kopers krijgen. We hebben nog steeds geen haast met de verkoop maar het is toch wel lekker als ons huis straks verkocht is. Dan kunnen we tenminste ook weer verder gaan met het regelen van bepaalde zaken, zoals een nieuw kinderdagverblijf voor Amber.

Komkommertijd...

Donderdag 30 augustus

Alles is momenteel stil, de verkoop van ons huis maar ook bij het nieuwe huis. De bouw gaat wel al verder maar wij zijn op het moment niet zo druk met het regelen van dingen. We willen straks wel op zoek gaan naar plavuizen voor in de woonkamer en kijken of we een schilder laten komen voor de muren. Maar goed deze klussen hoeven we niet stel op sprong te regelen. Ons huis in Almere wordt op internet wel goed bekeken en er zijn gelukkig ook brochure aanvragen bij de makelaar maar op dit moment nog geen bezichtigingen. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen, we gaan wel volgende week in overleg met de makelaar de prijs aanpassen.

2 is beter dan 1(?)

Vrijdag 27 juli

Vandaag zijn we bij de notaris geweest, we hebben getekend voor de overdrachtsbewijs en voor de hypotheekakte. Alles is dus nu echt definitief, we zitten nu dus aan 2 huizen en 2 hypotheken vast. We zijn na het tekenen even gaan kijken bij ons huis, Michael heeft het tenslotte nog steeds niet gezien. Het gaat inderdaad hard, de buitenmuren staan al en de verdiepingen zijn ook al gestort. Bij de 1e huizen in de straat zit zelfs het dak er al op. We gaan in september snel weer een keer kijken.

Informatiebulletin

Vrijdag 20 juli

Vandaag hebben een informatiebullitin van de BAM ontvangen over de voortgang van onze straat. De bouw gaat tot nu toe voorspoedig, de prognose is dat de 1e woningen eind januari/begin februari worden opgeleverd. Wij gaan er met deze prognose vanuit dat wij dus in februari of maart onze sleutel krijgen.

Controle van de bouw

Woensdag 11 juli

De eerste controle van de bouw is gedaan door de bouwcommissie van de kopersvereniging waar wij ook lid van zijn geworden. Het rapport is via e-mail toegestuurd en hier vind je de foto's die zijn gemaakt tijdens de rondleiding door de uitvoerder (de man die in het dakraam met ingebouwd hekje staat).

Papierwerk

Zondag 8 juli

Vandaag is de laatste dag van onze vakantie. Tijdens onze vakantie hebben we alle papieren binnengekregen voor alles wat we hebben moeten regelen. Nu is het alleen nog zaak dat we de hypotheek regelen en bij de notaris langsgaan. Tijdens onze vakantie hebben we weer twee bezichtigingen van ons huis in Almere gehad. We hebben helaas nog steeds geen bod op het huis gekregen.

Tijdens de vakantie hebben we ook een factuur van de bouwmaatschappij gekregen voor de oplevering van de vloeren voor de eerste en tweede verdieping. Het huis krijgt vorm!

Tegels

Zaterdag 16 juni

Vandaag zijn we naar Jan Groen in Bleiswijk gegaan en hebben tegels uitgezocht voor de badkamer, toilet en voor de keuken. We hebben ook al gekeken naar de plavuizen die we op de begane grond willen laten leggen, maar we hebben nog niet iets gevonden dat we nu al wilden aanschaffen, dus zoeken we nog even verder.

Kandidaat nummer 2

Woensdag 13 juni

De tweede bezichtiging vindt plaats op maandag. We zijn heel benieuwd of we een koper langs laten komen.

We hebben beet!

Maandag 11 juni

Nog maar net op de markt of de eerste geinteresseerde meldt zich al. we hebben volgende week zaterdag de eerste bezichtiging van het huis. Dat gaat lekker snel!

House for sale

Zondag 10 juni

Het is zover, we zijn te vinden op Funda.

Nieuw op Funda

Ons oude huis staat vanaf vandaag te koop

Woensdag 6 juni

Voor de verkoop van ons oude huis hebben we sinds gisteren officieel opdracht verleend aan Schouten Makelaars in Almere. Alle formulieren zijn ingevuld (ze willen wel veel weten...) en vandaag zijn de foto's gemaakt voor op de websites. Vanaf het weekend staan we dan ook op Funda en www.digimmo.nl. Ik ben heel benieuwd hoe snel we reacties krijgen.

De badkamer is geregeld

Woensdag 30 mei

In de groothandel hebben we gekeken naar de badkamer en hebben een paar aanpassingen laten doen aan de standaard-badkamer. Op de plattegrondenpagina staat een plaatje.

De keuken is gekozen

Maandag 28 mei 2007

We hebben vandaag de keuken gekocht bij de Bruynzeel Keukens in Barendrecht. We hebben tekeningen meegekregen, deze hebben we op de plattegrondenpagina gezet samen met een sfeerfoto uit de brochure.

We hebben getekend!

vrijdag 25 mei 2007

We hebben vandaag om 16:30u afgesproken in het informatiegebouw naast het bouwterrein. We hebben met het zicht op de ruwe vloer die al is gestort het contract besproken dat we uiteindelijk een uur later op kantoor bij de makelaar hebben ondertekend, omdat er een foutje in het contract stond.

De ruwe vloer is 21 mei 2007 opgeleverd en de BAM is contractueel verbonden aan een oplevering binnen 250 werkbare dagen. Dat betekent dat we uiterlijk over anderhalf jaar er wonen, maar de verwachting is dat het al veel eerder kan. Het volgende blok huizen dat na onze straat verkocht en opgeleverd moet gaan worden is inmiddels ook al verkocht en BAM werkt daarom waarschijnlijk graag door: dan hebben ze eerder hun geld.

Voorlopig hebben we nu dus even twee huizen...

Makelaar gevonden

Woensdag 23 mei 2007

We hebben een afspraak gehad met mevrouw Teddy Rous van Schouten Makelaars voor de verkoop van ons huis. Aardige dame, goed verhaal over de verkoop van huizen. We gaan het huis via hen te koop aanbieden en laten een professionele fotograaf komen voor de foto's. Binnenkort kan iedereen ons dan vinden op Funda.

Afspraak gemaakt om te tekenen

Woensdag 16 mei

We hebben een voorstel voor de hypotheek gekregen en het kost een hoop geld, maar we hebben besloten om het te doen: we hebben vrijdag 25 mei een afspraak om tegaan tekenen.

Optie op het huis

Vrijdag 11 mei

We hebben een optie op het huis genomen, spannend.